top of page

pe 16. kesäk.

|

Lettukahvila Kalliolinnan piha

Kotileikki-esitys *

Koti on uneen silitys ja mankeloitu viileä lakana Anne Välinoron Kotileikki-esitys kertoo elämän vaihtuvista kodeista kahden yhdeksänkymmentävuotiaan naisen elämässä.

Kotileikki-esitys *
Kotileikki-esitys *

Aika ja paikka

16. kesäk. 2023 klo 11.00

Lettukahvila Kalliolinnan piha, Sulosaari, 57130 Savonlinna, Finland

Kuvaus

Koti on uneen silitys ja mankeloitu viileä lakana

Anne Välinoron Kotileikki-esitys kertoo elämän vaihtuvista kodeista kahden yhdeksänkymmentävuotiaan naisen elämässä. Toinen heistä on Karjalan evakko, joka sijaantuu Kerimäelle, toinen saa elää koko elämänsä Pohjois-Savossa Iisalmen kulmilla.

Lopulta he löytävät toisensa naapureina samasta palvelutalosta.

Anne Välinoro on tamperelainen kulttuuritoimittaja ja kulttuuritoimija, joka tekee jalkautuvaa kulttuurityötä ikäihmisten parissa. Hän vie ohjaamiaan lyhytelokuvia ja teatteriesityksiä paikkoihin, joista asukkaiden on hankala päästä kulttuuripalvelujen luo. Keikkoja on takana parisen sataa ja katsojia esityksille on kertynyt elävissä tilanteissa 5000. Katso lisää

Facebook.com/kotileikkiesitys

Esityksen nuket on maalannut nukketaiteilija Erja Mikkola. Kotileikin taustalla soi Joonatan Huukin luoma äänimaailma, jossa on sävel- ja ympäristömuistoja eri vuosikymmeniltä.

Näin kahdeksanvuotiaan Hilkan koti ja leikit vaihtuvat evakkomatkaan 30.11.1939:

"Marraskuussa leikkimökin ovi ei enää aukea. Lumi on tukkinut pienen terassin. Sinä iltana saunaan tulee tuntematon mies. Hänellä on ase olallaan.

Hän sanoo äidille, että aamulla meitä odottaa kuorma-auto. Sen kyydissä pääsemme lähestyvää rintamaa kauemmaksi, länteen, Kerimäelle."

Facebook: Kotileikki

Share This Event

bottom of page