top of page

su 18. kesäk.

|

House of Olaf

Perinnesorvauksen työnäytös *

Savonlinnassa asuva tuorepuuveistäjä Matias Sivonen tuo Art & Design Marketiin palan muinaistekniikkaa, mutta myös modernia käsityötä ja DIY-kulttuuria. Sivonen demonstroi satoja vuosia vanhaa polkusorvaustekniikkaa pystyttämällä House of Olaf’in lavalle rakentamansa sorvin.

Perinnesorvauksen työnäytös *
Perinnesorvauksen työnäytös *

Aika ja paikka

18. kesäk. 2023 klo 13.00 – 16.00

House of Olaf, Asemantie 19, 57100 Savonlinna, Finland

Kuvaus

Savonlinnassa asuva tuorepuuveistäjä Matias Sivonen tuo Art & Design Marketiin palan muinaistekniikkaa, mutta myös modernia käsityötä ja DIY-kulttuuria. Sivonen demonstroi satoja vuosia vanhaa polkusorvaustekniikkaa pystyttämällä House of Olaf’in lavalle rakentamansa sorvin, ja esittelemällä käyttöesineiden valmistusta.

Polkusorvaus on vuosisatoja vanha tekniikka, jonka avulla on valmistettu tuoreesta puusta päivittäisiä käyttöesineitä ja niiden osia, kuten kulhoja, kuppeja, lautasia sekä pinnatuolien rakenteita. Sorvaus tapahtuu täysin lihasvoimin, mikä tuo valmiisiin tuotteisiin inhimillisyyttä ja syvyyttä. Sivosen sorvaustuotteet, samoin kuin muut veistotyöt, huokuvat talonpoikaista käytännönläheisyyttä, mutta myös elävän materiaalin estetiikkaa.

Työnäytöksen ohella voit tutustua ja ostaa itsellesi Sivosen sorvaamia ja veistämiä tuotteita tai ilmoittautua vaikka veistokurssille.

https://www.kapustawoodenware.fi

Share This Event

bottom of page