top of page

Mikä S creatives Festival?

S creatives Festival värittää Savonlinnan kaupunkia vuosittain kesäkuussa. Festivaali on kaikille avoin ja valtaosaan ohjelmasta on vapaa pääsy. Tapahtumia järjestetään eri puolilla kaupunkikeskustaa ja osin myös Savonlinnan lähikylillä. Festivaali on osa S creatives -toimintaa, jolla nostetaan Savonlinnan luovia aloja esiin. Festivaalille kutsutaan lisäksi luovan alan ammattilaisia myös muualta Suomesta.

Vuoden 2023 S creatives Festivalin teemana on Kadut / Streets. Avoin ohjelmahaku järjestettiin joulu-tammikuussa, minkä lisäksi ohjelmaa on toteutettu lukuisten eri yhteistyötahojen kanssa. S-kirjaimeen pohjautuvan festivaalikuvituksen vuodelle 2023 on toteuttanut tekstiilitaiteilija Niina Mantsinen, joka on tehnyt urallaan myös lukuisia muraaleja ympäri Suomen.

S creatives Festivalia toteuttavat festivaalituottajan lisäksi monialainen työryhmä sekä joukko vapaaehtoisia. Vuoden 2023 työryhmässä on kuvataiteilija Anne Ludwig, soveltavan taiteen ammattilainen Lara Nurminen, katutaiteilija Inna Pulkkinen ja kanttori Minna Raassina. Tuottajana toimii Kirsi Kemppinen, assistenttina Sara Taskila ja festivaalia koordinoi S creatives -hankkeen projektipäällikkö Veera Kolehmainen.

S creatives Festivalin taustaorganisaationa toimii savonlinnalainen luovien alojen yhdistys Pääkonttori ry. Toiminnan käynnistämistä tukee Savonlinnan kaupunki sekä opetus- ja kulttuuriministeriö.

Työryhmä.jpg

mikä S Creatives?

S creatives on luovien alojen ammattilaisten verkosto, jonka tarkoituksena on nostaa kulttuuri ja taide paraatipaikalle Savonlinnan seudulla. Saatamme yhteen eri alojen ammattilaiset, tuomme luovien alojen liiketoiminnan näkyvästi esiin ja pidämme yllä alan keskustelua. Savonlinnan luovan alan ammattilaiset harjoittavat luovia aloja elinkeinonaan, työskentelevät koulutettuna ammattilaisena tai vaikuttavat muutoin vahvasti alalla. He työskentelevät paitsi yrittäjinä, myös ammattitaiteilijoina sekä palkkatöissä.

bottom of page